ETAPA 1

Vițel umplut cu napi

Vițel umplut cu napi
Ingrediente
  • 500 g de crupă de vițel
  • 2 cepe de mărime medie
  • 600 g de napi
  • 200 g de ciuperci
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 6 caței de usturoi
  • 1 crenguță de rozmarin proaspăt
  • 1 frunză de dafin
  • sare
  • piper negru după gust
  • ardei dulce
  • suc de 1 lămâie
  • oregano
  • 3 roșii

Preparare
Se pune o oală cu apă și puțină sare la fiert. Fierbeți napii. Dupa ce s-au fiert se lasă să se scurgă foarte bine.

Tăiați 2 căței de usturoi. Într-o tigaie se pune 1 lingură de ulei de măsline, usturoiul tocat și napii fierți. Se condimentează cu piper și se lasă să se călească.

Faceți o gaură de la un capăt la altul în crupa de vițel și umpleți-o cu verdeața de napi sotați. Cu ajutorul unui fir de nord, strângeți bine carnea;

Într-un castron, amestecați 1 lingură de ulei de măsline, 4 căței de usturoi, crenguța de rozmarin, foaia de dafin, sare, piper, boia și zeama de lămâie. Ungeți carnea cu compoziția creată. Lăsați carnea cu marinada să se odihnească 2 ore.

Tăiați ceapa în jumătăți de lună și ciupercile fâșii. Aranjați pe fundul unei tăvi de cuptor. Puneți carnea deasupra și stropiți cu marinada rămasă.

Dați la cuptor până când carnea este gătită. Însoțiți cu salată de roșii și oregano.

Te-ar putea interesa

Papaya umplută cu omletă
Pește roșu cu portocală

Lasă un comentariu

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.