Ingrediente
Preparare
Tăiați fileurile de somon în cuburi și asezonați cu sare și piper. Tăiați ceapa și usturoiul. Amestecați jumătate de ceapă, jumătate din usturoi, o lingură de ulei de măsline și zeamă de lămâie și turnați peste somon. Puneți ceapa și usturoiul rămase într-o cratiță. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline, dafinul, dovleceii tăiați cubulețe, cele două roșii tăiate cubulețe și prazul feliat. Lăsați să se înăbuşe. Când legumele sunt moi se adaugă frunzele de spanac. Condimentați după gust. Tăiați ardeii în cuburi, cam de aceeași dimensiune ca și somonul. Scurgeți bine somonul din marinadă. Puneți somonul pe o frigărui de lemn și alternați cu ardeiul tricolor. Puneți pe grătar și întoarceți pe toate părțile. Serviți frigăruile de somon cu legumele sotate. Stropiți cu suc de lămâie.
- 400 g fileuri de somon
- 3 căței de usturoi
- 1 frunză de dafin
- 3 ardei (1 verde, 1 galben, 1 roșu)
- 2 roșii coapte
- 1 tulpină de țelină
- 2 cepe medii
- 2 dovlecei
- Suc de la o jumătate de lămâie
- piper și sare, după gust
- 1 praz
- 1 ramură de spanac
Preparare
Tăiați fileurile de somon în cuburi și asezonați cu sare și piper. Tăiați ceapa și usturoiul. Amestecați jumătate de ceapă, jumătate din usturoi, o lingură de ulei de măsline și zeamă de lămâie și turnați peste somon. Puneți ceapa și usturoiul rămase într-o cratiță. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline, dafinul, dovleceii tăiați cubulețe, cele două roșii tăiate cubulețe și prazul feliat. Lăsați să se înăbuşe. Când legumele sunt moi se adaugă frunzele de spanac. Condimentați după gust. Tăiați ardeii în cuburi, cam de aceeași dimensiune ca și somonul. Scurgeți bine somonul din marinadă. Puneți somonul pe o frigărui de lemn și alternați cu ardeiul tricolor. Puneți pe grătar și întoarceți pe toate părțile. Serviți frigăruile de somon cu legumele sotate. Stropiți cu suc de lămâie.
Lasă un comentariu
Acest site este protejat de hCaptcha și hCaptcha. Se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciului.